Sök på 08construct.se

08 Construct
08 Construct
Sök

Platsbyggd garderob

Vi har byggt en platsbyggd garderob till ett sovrum. När man har mindre ytor att jobba i så har man även mindre ytor att jobba med. Det här sovrummet hade inte riktigt plats med den vanligare typen av garderobsmöbler i första hand. I och med rummets storlek känns det genast som en bra tanke att hålla linjerna i rummet rena och raka för att få en stor känsla av frihet och yta som möjligt. Stora och ljusa ytor reflekterar även ljuset bra i ett rum och är därför i det här fallet bra att bibehålla. Men kläder måste man ha någonstans, så vi beslutade oss för att göra en inbyggd garderob.

Garderoben fick en slank och diskret design mot det övriga rummet. För att göra så lite anspråk på rummet som möjligt använde vi oss av dörrar som öppnas och stängs in och ut med klick-fästen istället för konventionella handtag eller knoppar. Designen på dörrarna fick bli personlig med vertikala brädor från golv till tak som ytterligare förhöjde rummets storlek och gav en känsla av fondvägg snarare än garderob. Resultatet blev mycket snyggt och rummet har bibehållit en luftig känsla, samtidigt som det vunnit i höjd och estetik. För att inte tala om funktionalitet.

Platsbyggd garderob

En inbyggd garderob eller annan renovering tillför mycket

Som man kanske inser här så finns det mycket annat att tänka på när man renoveringen än själva resultatets funktion eller direkta nytta. I fallet med den här inbyggda garderoben har man kunnat förena nytta med en önskan om att utöka rumskänslan och ljuset i rummet. Dessa tankar går att applicera på andra delar av renovering eller tillbyggnader. Som när man lägger golv eller installerar nya fönster eller glaspartier. Tänker man ett varv till innan man sätter igång sitt arbete kan man säkert komma på fler fördelar det nya tillskottet kan tillföra.

renovering-trappa
Trapprenovering av trätrappa med Stepkit i Vaxholm

Läs mer här
altanbyggel-08-construct
Altan av lärk i Täby

Läs mer här
Altan med pool & trädäck i Täby

Läs mer här
koksrenovering-ostermalm
Köksrenovering på Östermalm i Stockholm

Läs mer här

Sök på 08construct.se